Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

                                                                                 Hannu ja Inarijärven komea
                                                                                harjus. Kuva: Petri Satokaski

 

Inarijärvi eli Lapin meri

 Päivitetty 8.3.2023

on komea ja iso pohjoisen järvi. Se on kuuluisa mm. hienoista maisemista ja upeista saaliista. Inarijärveä voi ihailla kätevästi Ivalo-Inari-tieltä, Inarin kirkonkylän rannasta sekä Sevettijärventieltä. Veneenlaskupaikkoja ovat ainakin seuraavat: Nellim, Nangun satama, Veskoniemi, Inarin kk sekä Sevettijärventien varsi.

Inarijärven saaliskaloja ovat mm. taimen, rautu, harmaanieriä, harjus, siika, muikku, ahven ja hauki. Kalastusaika on koko kalenterivuosi poislukien kalojen rauhoitusajat. Varmista ne ja muu kalastukseen liittyvä, kuten mm. kalastusluvat osoitteista inarinkalastusalue.fi, eraluvat.fi ja ahven.net sekä käy myös Inarin Uistelijoiden nettisivulla.

Inarijärvellä voi onkia, heitellä tai vetää viehettä tai vain viettä lomaa ja nauttia komeasta ympäristöstä. Syksyllä marja-aikana järven lukuisat saaret tarjoavat poimittavaksi mustikoita ja puolukoita.

Inarilla kalastavan ja retkeilevän on syytä ottaa veneeseen mukaan ainakin järven syvyyskartta, kompassi, kaikuluotain ja karttaplotteri. Kännykkä toimii paikoitellen tosi hyvin, mutta saarien takana on katvealueita. Saarissa ja autiotuvissa voi yöpyä, mutta muista viedä mukanasi roskat; mm. tölkit ja pullot sekä kertakäyttögrillit. Polta nuotiossa palavat roskat.

Inarijärvi on kauniilla ja tyynellä ilmalla tosi upea. Usein siellä on tyyntä myrskyn edellä. Järvi on myrskyllä erittäin vaarallinen ja sen aallot petollisia. Varaa tarpeeksi aikaa reissuasi varten; muista ottaa myrskylisä eli muutaman vuorokauden lisaäaika kovan tuulen varalta.

Hinnat ja kalaluvat: eraluvat.fi, Inarijärvi

Lue lisää Inarijärvestä mm. Vetouistelu-lehdestä.

 

Lisää järviä:

Päivitys kesken...

 

Utsjoki: Vetsijärvi

Keuruu: Keurusselkä