Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 AJANKOHTAISTA

Päivitetty 6.6.2021

 

NUORTTIJOKI 

Nuortin kalakisojen kisakalana on harjus ja sarjoina:

1.Yleinen

2.Alle 15 -vuotiaat. 

Tietoa kisasta löytyy sivuilta Nuorttijoen kalakisat.

  

Nuortin harjus on monen kalastajan toivesaalis! Foto: Hannu Kostilainen.Nuortin harjus on monen kalastajan toivesaalis! Foto: Hannu Kostilainen.

 

 

 NEIDENELVAN KESÄ 2021

 

 Neidenelva, eli Näätämöjoen Norjan puolen jokiosa:

Kesän 2021 kalastuskausi alkoi 1. kesäkuuta. 

Rajoituksia:

1.Perhokalastusalueelle myydään vain 30 lupaa per kalastuslupavuorokausi.

2. Kalastajaa kohti saaliina on enintään 20 lohta per kausi, niistä vain 5 saa olla yli 80 -senttistä. (Vapautettuja lohia ei lasketa mukaan, mutta ne on ilmoitettava saalisraportissa).

3. Kaikki yli 80 sentin naaraslohet on vapautettava 1.heinäkuuta alkaen.

4. Alle 18 -vuotias voi kalastaa Perhoalueen ulkopuolella 100 NOK per päivälupa. Alle 14 -vuotiaat kalastavat ilmaiseksi vanhempansa/huoltajansa kalastusluvalla Perhoalueella. Heillä saa olla vain yksi siima vedessä yhtä aikaa, eli on heiteltävä vuorotellen.

5. Kalastus Nuorttijoen Norjan puolen vesialueella vaatii Neidenelvan lohiluvan. Kalastusaika Nuorttijoella, Nuorttajohkalla, on 1.6.-30.7.

Neidenelvan päivä- ja muitten lupien hinnat löytyvät www -sivuilta neiden.no, hannu.nettihotelli.org sekä facesta Neidenelvens Fiskefellesskap.

 

Foto: Kolttaköngäs, Skoltefossen ja/og Svartbergskulpen, Siltamonttu. Hannu Kostilainen 2020.

 

Yläkuvassa on kuulu Kolttaköngäs elokuussa 2020 ja alakuvassa kalastaja yrittää lohta Svartbergkulpenilla, Siltamontulla. Kuvat: Hannu KostilainenYläkuvassa on kuulu Kolttaköngäs elokuussa 2020 ja alakuvassa kalastaja yrittää lohta Svartbergkulpenilla, Siltamontulla. Kuvat: Hannu Kostilainen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neidenelvan kesää 2020 Neidenin  sillan suojassa. Kuva; Hannu Kostilainen.Neidenelvan kesää 2020 Neidenin sillan suojassa. Kuva; Hannu Kostilainen.